Történet

A ValDeal Innovációs Zrt. 2006 nyarán jött létre. Célja kezdetektől a magyar találmányok nemzetközi piacra juttatása volt; Magyarországon elsőként vállalkozott arra, hogy szolgáltatásaival összekapcsolja a tudományos világot és az üzleti szférát.

A piacképes találmányok felkutatása, fejlesztése és értékesítése érdekében egy nemzetközi piacokon már működő üzleti inkubációs rendszer adaptálását végezte 2007-től 2010-ig. Az integrált innovációs szolgáltatás magyar modellje elnevezésű projekt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázati támogatásán kívül az innováció iránt elkötelezett alapítók több százmillió forintos magánbefektetéséből valósult meg. A 4 éves kísérleti működés 2010. november 30-án zárul.

A ValDeal által meghirdetett két projektversenyre 2007-ben és 2008-ban közel 600 élettudományi, mérnöki és informatikai innováció érkezett, ezen találmányok 10 százalékát találta alkalmasnak a nemzetközi piacon történő megjelenésre. A vállalkozás a magyar feltalálók, innovatív kis- és középvállalatok, egyetemek és kutatóhelyek, valamint a befektetők megbízható partnere Magyarországon és Közép-Európában.

Másodlagos menü