Szorongásgátló készítmény

A termék

Az Anxiofit Kft. az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet spin-off vállalkozása. A kifejlesztett növényi kivonat alapú gyógyászati termék szorongásgátló hatású. A mindennapos szorongás a lakosság legalább 20%-át érintő probléma, melyre a találmány hatékony, veszélytelen megoldást nyújt.

A találmány fejlesztése

A ValDeal a találmány fejlesztésének keretében előzetes marketingelemzést, QuickLook Reportot™ készített, majd kialakította a piaci stratégiát és meghatározta a fejlesztés irányait, mérföldköveit. A kidolgozott stratégia első lépéseként hazai K+F pályázathoz szükséges konzorciumi partnereket szervezett. A kifejlesztett, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt az IC² Institute közreműködésével bevezeti az amerikai piacra.

A stratégia második mérföldköve egy recept nélküli készítmény tesztelése, mely bizonyítottan rendelkezik szorongásgátló hatással és nagy sikerre számíthat az amerikai piacon. A több komponensű, prolongált hatású készítmény klinikai tesztelése jelenleg is folyik. A ValDeal az üzletfejlesztés során folyamatos üzleti tanácsadást nyújtott, és több hónapon át interim menedzsmentet biztosított az Anxiofit Kft. számára.

Harmadik lépésként a találmány gyógyszerré fejleszthető. Sikeres esetben a humán klinikai vizsgálatok második fázisának befejezését követően – 5-10 éves intervallumon belül – a termék értékesíthető lesz gyógyszergyárak számára licencia megállapodás keretében.

A ValDeal szerepe:

 

  • Előzetes marketingelemzés – QuickLook Report™.
  •  Value proposition, háromlépcsős piaci stratégia kialakítása.
  • Üzleti terv összeállítása.
  • Fejlesztési terv és fejlesztési konzorcium összeállítása.
  • Amerikai licencia partner azonosítása. 

 

Ha Ön feltaláló, és szeretné igénybe venni a ValDeal találmányfejlesztési szolgáltatásait, kérjük, regisztráljon a feltalálói adatbázisba vagy iratkozzon fel a feltalálóknak szóló hírlevélre!

Töltse le az esettanulmányt: 

Másodlagos menü