Internetes ajánlórendszer

A technológia

A Gravity R&D Kft. internetes áruházak forgalmának növelésére dolgozott ki egy olyan ajánlási rendszert, amely a jelenleg piacon levő megoldásoknál hatékonyabb.A találmány lényegi eleme egy algoritmus, amely elektronikus kereskedelmi oldalakon tesz ajánlásokat a felhasználók profilja és korábbi keresései alapján.

A találmány fejlesztése

A ValDeal a találmány piaci lehetőségeinek felmérésére marketingtanulmányt készített, majd a technológia nemzetközi tesztelésére nevezte a megoldást a Netflix, Amerika legnagyobb DVD-kölcsönzőjének versenyén, ahol 9%-kal javította az ajánlás minőségét, így jelentős forgalomnövekedést eredményezett. A versenyen való részvétel és a ValDeal által közvetített első vásárlók megfelelő referenciát jelentettek a nemzetközi piacra lépéshez.

A cég vezetését interim menedzserként 2009 augusztusa óta a ValDeal üzletfejlesztési igazgatója látja el. Az azóta 30 fősre duzzadt cég számára a ValDeal befektető partnert közvetített, a 110 millió forintos tőkeemelés második köre sikeresen lezárult.

A Gravity R&D Kft. bekerült Európa 25 legjobb start-up vállalkozása közé, referenciái között az alábbi weboldalak szerepelnek: Vatera, Mind Alliance, HomeSys, Morphlix, Pontis, GRoby, In the Mo, Vianeos, Quadrille. A cég forgalma 2011-ben elérheti a 700 millió forintot. A ValDeal segítségével a találmány sikeres start-up vállalkozássá vált.

A ValDeal szerepe

 

  • Előzetes marketingelemzés – QuickLook Report™.
  • Piaci stratégia kialakítása.
  • Technológia igazolás (validáció).
  • Üzleti terv összeállítása. 
  • Befektető partner közvetítése, tőkebevonás.
  • Interim menedzsment. 

 

Ha Ön feltaláló, és szeretné igénybe venni a ValDeal találmányfejlesztési szolgáltatásait, kérjük, regisztráljon a feltalálói adatbázisba vagy iratkozzon fel a feltalálóknak szóló hírlevélre!

Töltse le az esettanulmányt: 

Másodlagos menü