ValDeal tanulmány az integrált innovációmenedzsment modellről

A ValDeal 4 év alatt közel 600 innovatív projektet értékelt és vizsgált meg. Az integrált innovációmenedzsment magyar modelljének kifejlesztése című projekt zárótanulmánya beszámol az eredményekről és azonosítja a kritikus pontokat.

 

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által támogatott kísérleti modellalkotás működése során elért jelentősebb eredmények:

•           Az austini IC2 intézetétől és a németországi INNO AG-től átvett innováció menedzsment know-how-k honosításra kerültek.

•           A többéves kutató-fejlesztő munka, a hazai és nemzetközi tapasztalatok ötvözésével kialakításra került a termék, technológia és szolgáltatás ötletek, kutatási eredmények innováció menedzsmentjének know-how-ja, aminek a célja a piaci hasznosítás folyamatának felgyorsítása.

•           Kialakításra és a kezdeti tapasztalatok alapján finomításra került az innovatív projektek gyűjtésének módszertana.

•           Kidolgozásra és gyakorlati kipróbálásra és a tapasztalatok alapján módosításra került a projektértékelési és kiválasztási módszer, ami az alkalmazott technológiának köszönhető módon lehetővé teszi a projektek szelektálását és a legígéretesebb projektek megtalálását.

•           A fejlesztés ideje alatt az innovációs piac szereplői (projektgazdák, befektetők, intézmények, egyetemek, stb.) számára több mint ötvenféle innovációs szolgáltatás került kifejlesztésre.

•           A projekt három fázisában összesen 600 innovációs ötlet és kutatási eredmény került (természetesen nem azonos szinten) értékelésre. (1. munkaszakaszban: 287 db, a 2. munkaszakaszban: 228 db, a harmadik munkaszakaszban pedig 100db.)

•           A kiválasztott és a ValDeal munkatársai által üzletfejlesztésre alkalmas projektek száma összesen: 60.

•           Megalakításra került egy detroiti székhelyű amerikai-magyar közös vállalat, aminek a célja a magyar szellemi eredmények bevezetése az amerikai piacra.

•           A projekt keretében 8 ötletgazdát vitt ki a ValDeal az Egyesült Államokba, ahol személyes tapasztalatokat szerezhettek az amerikai piac elvárásairól.

A projektről bővebb információ a http://valdeal.hu/innotett oldalon olvasható. A tanulmány teljes terjedelemben letölthető a lenti linkre kattintva.

Bővebb információk

Másodlagos menü