A Gravity-be fektetett a PortfoLion

300 milliós tőkeinjekció segíti a magyar ajánlórendszer fejlesztőt

(Budapest, 2011. szeptember 15.) A PortfoLion Zrt – az OTP Bank leányvállalataként - 300 millió forintnyi tőkebefektetést hajt végre a Gravity R&D-ben. Az internetes ajánlórendszerek fejlesztésével foglalkozó Gravity számára ez az eddigi legnagyobb tőkeemelés. A tőkebefektetést a Gravity külföldi, elsősorban egyesült államokbeli és ázsiai értékesítésének és marketing tevékenységének erősítésére, valamint a hazai fejlesztési kapacitás növelésére fogja használni. A társbefektetők tőkebefektetésével együtt a befektetés összege eléri a 350 millió forintot.

 

2011 második félévében a PortfoLion Zrt. 300 milliós tőkebefektetéssel tulajdonrészt szerzett az egyik legjelentősebb hazai technológiai startup cégnek számító Gravity R&D-ben. Az egyetemi kutatók által alapított, a hazai piacon öntanuló marketingszoftvernek megismert terméket fejlesztő cég növekedésének gyorsulását várja a tőkebefektetéstől.

 

„A Gravity az innovációs startup-ok klasszikus kihívásaival került szembe. Egyszerre kell piacra lépnünk, fejlesztési kapacitást növelnünk és szervezetfejlesztésbe fognunk annak érdekében, hogy önmagunk és tulajdonosaink számára is fenntartsuk inspiráló növekedésünket. Ráadásul a nemzetközi piacon már bizonyított ajánlórendszereink számára a piac a nagyvilág, így ideális befektetői háttérre volt szükségünk. Ezt a az OTP csoport leányvállalatában, a PortfoLionban és a szakmai befektetőként már korábban tulajdonrészt szerzett Docler Holding befektetői közösségében megtaláltuk.” – mondta Csíkos Péter András, a Gravity ügyvezetője.

 

„A Gravity olyan befektetési célpont számunkra, melyben a nemzetközi színvonalú termék és munkaerő ideális módon nemzetközi színvonalú menedzsmenttel párosul. Eddigi teljesítménye és az előtte álló lehetőségek alapján a cégnek jó esélyei vannak arra, hogy jelentős részesedést szerezzen mind az e-kereskedelem, mind a digitális média globális piacán.” – mondta Oszkó Péter a PortfoLion elnök-vezérigazgatója.

 

A PortfoLion tőkebefektetésével egy időben a Gravity tulajdonosai is az alaptőke emeléséről döntöttek. A vállalat korábbi vezető befektetője, a Docler Holding a Docler Investments koordinálása mellett szintén részt vett a tőkeemelésben.

 

„Kreatív, innovatív, professzionális. Egyebek mellett ezen értékek alapján működik a Gravity és a Docler Holding is. Ezért gondoltuk azt még 2009-ban, hogy érdemes befektetni ebbe a vállalkozásba. A Gravity sikerének titka ugyanaz, amiben mi is hiszünk: világszínvonalú magyar technológiával, felkészült, munkájuk iránt elhivatott szakemberekkel olyan nemzetközileg is mérhető értéket teremteni, amely nem csak egy közösség, hanem az ország javára is válhat. A PortfoLion mostani beszállása megerősített bennünket abban, hogy jó döntést hoztunk két éve, amikor először fektettünk be a Gravitybe.” - mondta Gattyán György Zoltán, a Docler Holding többségi tulajdonosa.

 

A Gravity-nek jelenleg közel 40 munkatársa van, 12 országban vannak ügyfelei, és képviselettel rendelkezik Londonban, Párizsban, New Yorkban, Moszkvában, Berlinben és Hollandiában.

 

A Gravity 2009-ben és 2010-ben közel 200 millió forint kockázati tőkebefektetést kapott. A vállalat 2009-ben egyetlen magyar vállalatként Európa 25 legjobb start-up cége közé került választották az innovációs start-up cégek versenyén (EEVC).

 

További információ:

Gravity R&D

media [at] gravityrd [dot] com

Másodlagos menü